Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد فلاحی فوق تخصص ریه و مراقبت‌های ویژه درباره ویروس کرونا بیان کرد: براساس شواهد علمی در دسترس، در ۸۰ درصد افراد، بیماری بدون علامت یا علامت مختصر مانند گلو درد، تب یا بدن درد ساده همراه است.

او افزود: در ۱۵ درصد بیماران، علائم کرونا به صورت شدید مانند کاهش اکسیژن خون، تنگی نفس و علائم دیگری که منجر به بستری می‌شوند، همراه بوده و در ۵ درصد باقی مانده، این بیماری به اندازه‌ای شدید است که فرد دچار نارسایی تنفسی شده و نیاز به بستری در آی سی یو پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فلاحی درباره روند عملکرد بدن بعد از ابتلا به کرونا تصریح کرد: به طور کلی اطلاعات متخصصان از مکانیزم‌های حمله این ویروس به بدن و واکنش‌های دفاعی کامل نیست، اما طبق فرضیات مطرح شده در اغلب افرادی که دچار بیماری خفیف یا بدون علامت هستند، سیستم ایمنی به علت قوی بودن، ویروس کرونا را از بین می‌برد. اما در برخی افراد دیگر به علت ابتلای شدید به کرونا باعث می‌شود تا ویروس بر سیستم ایمنی آن‌ها غلبه کند و باعث تشدید بیماری و فوت فرد شود.

این فوق تخصص ریه و مراقبت‌های ویژه ادامه داد: گروه سوم مبتلایان به کرونا کسانی هستند که پاسخ سیستم دفاعی بدن آن‌ها در مقابل ویروس کرونا شدید و نامناسب است؛ یعنی سیستم دفاعی به جای از بین بردن ویروس واکنش بسیار شدیدی به آن نشان می‌دهد و عوارض ناشی از بیماری مانند نارسایی تنفسی و نارسایی کلیوی به علت عملکرد نامناسب و تشدید یافته سیستم ایمنی بدن به وجود می‌آیند. در این گروه از افراد سیستم دفاعی بدن گاهی سرکوب می‌شود.

فلاحی اظهار کرد: افرادی که دچار بیماری شدید کرونا می‌شوند دو گروه هستند؛ افرادی که تکثیر ویروس در آن‌ها زیاد و سیستم ایمنی ضعیف است و گروه دوم کسانی هستند که سیستم ایمنی بدنشان پاسخ تشدید یافته و نامناسب به عفونت ویروسی می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن یکی از مهم‌ترین راهکار‌ها برای مقابله با ویروس کرونا است که متخصصان عفونی و تغذیه در این مورد مصرف روزانه میوه و سبزیجات را توصیه می‌کنند. با فرا رسیدن فصل تابستان و همزمانی آن با ویروس کرونا بهتر است نوشیدن آبمیوه‌های یخ را کنار  گذاشته و به هیچ عنوان از مغازه‌های بیرون به خرید آبمیوه اقدام نکنید.

سازمان جهانی بهداشت توصیه جدی برای شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون یا مایع، پرهیز از روبوسی و دست دادن، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ماندن در منزل، استفاده از ماسک و دستکش هنگام خروج از منزل و... دارد که در صورت رعایت آنان دیگر نمی‌توان نگران ابتلا به کرونا بود.

 بیشتر بخوانید: 

موفق‌ترین واکسن‌های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت برای کرونا/ کدام واکسن به تولید انبوه می‌رسد؟

ویروس کرونا؛ افراد بهبود یافته چند روز باید در خانه بمانند؟

آخرین آمار کرونا در ایران؛ تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۸۸۱۹۴ نفر افزایش یافت

آخرین وضعیت سه داروی درمان کرونا/ تولید دارو‌های کووید ۱۹ با یک دهم قیمت در ایران

احتمال تولید واکسن کرونا تا شروع موج دوم

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس سیستم ایمنی بدن ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۵۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید

به گزارش خبرآنلاین؛ احمد اسماعیل زاده روز شنبه در ششمین روز از هفته پویش تغذیه سالم با محوریت افزایش مصرف لبنیات، با تاکید بر مصرف لبنیات برای بهبود سلامتی بدن، اظهار کرد: ماست یکی از محبوب ترین غذاهای تخمیری در جهان به خصوص در خانواده های ایرانی است و به دلیل مزه و فواید سلامتی از مقبولیت گسترده ای در مصرف کنندگان برخوردار است و می توان از آن در کنار غذای اصلی و یا به عنوان میان وعده در طول روز استفاده کرد.

سلامت نیوز در خبری نوشت:وی با بیان اینکه ماست منبع غنی کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین آ ، ویتامین ب ۲ و ویتامین ب ۱۲ به شمار می‌رود، افزود: ماست می تواند پروتئین های با ارزش بیولوژیکی بالا و اسیدهای چرب ضروری را نیز فراهم کند؛ بنابراین، ماست یک غذای مغذی و یک حامل پروبیوتیک عالی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ماست از تخمیر و اسیدی شدن شیر توسط باکتری های زنده، معمولاً لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوک ترموفیلوس تولید می شوند، این فرآیند منجر به یک محصول لبنی با افزایش ماندگاری می شود.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت این باکتری ها منجر به افزایش فواید مغذی این ماده غذایی شده است، نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف ماست عملکرد سیستم ایمنی را از طریق وجود همین باکتری ها طی مکانیسم هایی در روده بهبود می بخشد، مواد فعال زیستی ماست با تعدیل میکروبیوتای روده، سد روده و ایمونوسیت‌ها در روده و سایر بافت‌ها بر سیستم ایمنی تأثیر می‌ گذارند.

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که افزایش مصرف ماست با کاهش نشانگرهای زیستی در گردش التهاب مزمن مرتبط است. همچنین نشان می دهند مصرف ماست می تواند از عفونت جلوگیری کند و بیماری های گوارشی را بهبود بخشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ماست های غنی شده با ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی تاثیرگذار هستند، گفت: ویتامین دی به دلیل پتانسیل آن برای پیشگیری از بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مناسب است، لذا توصیه می شود، در کنار وعده های غذایی خود ماست مصرف کنید تا به تقویت سیستم ایمنی خود و سلامت دستگاه گوارش کمک کنید.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار" برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903981

دیگر خبرها

  • سیستم ترمز خودکار پیشرفته در آمریکا اجباری می‌شود
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • (اینفوگرافیک) راهنمای سوخت رسانی به سیستم ایمنی انسان!
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند