Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید غیور مبرهن گفت: ماه رمضان بهترین زمان برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی و دفاعی بدن است و روزه‌داری برای فرد سالم ایجاد بیماری نمی‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید غیور مبرهن، استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با صبح توس در خصوص بایدهای تغذیه‌ای در روزه‌داری و ایام کرونایی اظهار کرد: عادت‌ها و رفتارهای اشتباه تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان می‌تواند به ‌سلامت روزه‌داران در ماه مبارک رمضان آسیب‌های جدی وارد کند که یکی از این رفتارهای نادرست غذایی نوشیدن آب سرد در زمان افطار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر اینکه روزه‌داران از نوشیدن آب و یا شربت سرد جدا خودداری کنند، گفت: باید روزه‌داران روزه خود را با نوشیدن آب و یا چای ولرم افطار کنند همچنین نوشیدن حجم زیادی آب و مایعات در هنگام افطار و سحر می‌تواند به دستگاه گوارش آسیب وارد کند و تأثیری در جلوگیری از تشنگی نخواهد داشت.

غیور خاطرنشان کرد: نوشیدن چای در ماه مبارک رمضان به‌خصوص در زمان سحر به دلیل اینکه بالا بردن حجم ادراری توصیه نمی‌شود همچنین توصیه می‌شود که افراد در زمان سحر از نوشیدن نوشابه و دوغ نیز بپرهیزند.

استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه روزه‌داران باید از پرخوری در ماه مبارک رمضان پرهیز کنند افزود: در هنگام صرف افطاری به دلیل اینکه دستگاه گوارش انسان مدت طولانی در حالت استراحت بوده، وارد کردن ناگهانی و حجم زیاد مواد غذایی و مایعات به دستگاه گوارشی انسان آسیب می‌رساند.

وی یادآور شد: بخش عمده‌ای از سلامتی بدن درگرو کارکرد مطلوب دستگاه گوارش است ازاین‌رو چنانچه یک سیستم گوارشی سالم داشته باشیم و از تغذیه خوبی بهره‌مند شویم بیمار نمی‌شویم لذا روزه‌داری برای فرد سالم ایجاد بیماری نمی‌کند اما در ماه رمضان به دلیل این‌که عادت‌های غذایی در طول یک ماه تغییر می‌کند افراد شاید با اندکی تغییر شرایط گوارشی روبه‌رو شوند از این رو ماه رمضان بهترین زمان برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی و دفاعی بدن است.

غیور بیان کرد: اگر روزه‌داران شرایط صحیح تغذیه را در ماه مبارک رمضان رعایت نکنند با ضعف عمومی بدن، سردرد، کاهش وزن و مشکلات دستگاه گوارشی، یبوست و نفخ شکم روبه‌رو خواهند شد از طرف دیگر بیشتر افراد روزه‌دار به دلیل شدت عطش در زمان روزه‌داری، روزه خود را با آب سرد یا شربت خنک باز می‌کنند این در حالی است که نوشیدن مایعات سرد در افطار باعث انقباض معده می‌شود و می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: آب نیمه گرم ضمن برطرف کردن عطش فرد روزه‌دار می‌تواند موجب هضم بهتر غذا و کمک به جذب آب بدن شود همچنین باید از مصرف غذاهای بسیار شیرین مانند زولبیا و بامیه در دو وعده افطار و سحر پرهیز کرد زیرا شیرینی‌ها در وعده افطار باعث افزایش سریع قند خون و به تأخیر افتادن هضم غذا خواهد شد و در وعده سحری نیز باعث می‌شود تا فرد روزه‌دار در روز آینده تشنه شود.

وی با اشاره به این‌که برای کاهش تشنگی تنها نباید آب مصرف شود، گفت: شربت عسل همراه با آب لیمو و استفاده از میوه و سبزی همچنین می‌تواند تشنگی را رفع کند زیرا کمبود آب در بدن باعث افت فشارخون و خواب‌آلودگی فرد روزه‌دار می‌شود ازاین‌رو توصیه می‌شود افراد به میزان کافی مایعات مصرف کنند.

استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: توصیه می‌شود افراد از خوردن غذاهای پر ادویه در ماه مبارک رمضان خودداری کنند از طرف دیگر در وعده سحری افراد باید تمام مواد مورد نیاز بدن خود را اعم از پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، سبزیجات، میوه‌ها و غذاهای فیبردار تأمین کنند و از غذاهای سرخ‌کردنی و چرب جدا پرهیز کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان روزه داران روزه داری روزه دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۷۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر سیستم کشت مکانیزه در اراضی شور و کم بازده با کف‌کار غلات 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،پرویز امجدی با بیان اینکه برخی اراضی حاشیه دریاچه ارومیه از عملکرد مطلوبی برخوردار نیستند ادامه داد: انتظار می‌رود با بکارگیری کارنده کف‌کار غلات در این اراضی عملکردی قابل قبول و اقتصادی نصیب کشاورزان گردد.

وی کاهش مصرف بذر، استقرار کود‌های مورد نیاز گیاه در زمان کاشت و افزایش بهره‌وری آبیاری را از مزایای این روش شمرد و بر کاهش هزینه‌های تولید، افزایش عملکرد و درآمد کشاورزان مبتنی بر اهداف مکانیزاسیون اشاره نمود.

امجدی تصریح کرد: توانایی این دستگاه بدلیل ایجاد جویچه و استقرار بذر و کود در کف جوی و ایجاد پشته با سیر حرکت شوری آب و خاک به سمت راس پشته بوده که گامی نوین در تقویت سیستم مکانیزاسیون در اراضی کم بازده می‌باشد.

گفتنی است دو میلیارد ریال سهم یارانه دولتی از محل طرح الگوی کشت برای تحویل دو دستگاه کارنده کف‌کار به این شهرستان اختصاص داده شده است.

دیگر خبرها

  • تغییر سیستم کشت مکانیزه در اراضی شور و کم بازده با کف‌کار غلات 
  • دنیای وارونه سپاهان در لیگ بیست و سوم!
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • چرا گوبر بازیکن دفاعی سال NBA شد؟
  • بهترین بازیکن دفاعی NBA معرفی شد
  • بهترین بازیکن دفاعی سال NBA معرفی شد
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی در سنگاپور
  • گل‌گهر فقط با این بازیکن کلین‌شیت می‌کند
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند